Alaçam Devlet Hastanesi’nde ilk ameliyat gerçekleştirildi
02 Şubat 2022

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Emir Fatih Kaya, “Hastanemizde genel anestezi altında ilk ameliyatı 63 yaşındaki hastamız Durmuş Türkmenoğlu’nu ameliyat ederek gerçekleştirdik ve tedavi sonrası hastayı başarılı bir şekilde taburcu ettik” dedi.

Yapılan ameliyat ve Alaçam Devlet Hastanesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Alaçam Devlet Hastanemizde bugüne kadar lokal anestezi altında, hastalarımızı uyutmadan cerrahi operasyonları gerçekleştiriyorduk. Daha büyük operasyonlar için hastalarımız Bafra Devlet Hastanesine gidiyordu. Ameliyathanemizde yapılan yeni düzenlemelerden sonra artık Alaçam ilçemizde de genel anesteziyle ameliyatlar yapılmaya başlanmış oldu. Böylece hastalarımız artık genel anestezi altında yapılacak ameliyatları için Bafra ya da merkezde bulunan hastanelere gitmeden, kendi ilçelerinde kendi hastanelerinde bu hizmeti alabilecek.

Bununla birlikte; Alaçam Devlet Hastanemizde servislerde ve acilde hastalarımızın daha iyi hizmet alması için bir takım düzenlemeler yapmıştık, önümüzdeki günlerde de son dönem hastalarımızın tedavi ve bakımı için Palyatif Bakım Merkezi açacağız. Haziran sonu hizmete girmesini planladığımız Palyatif Bakım Merkezimiz de durumu daha ağır hastalarımızın başka ilçelere ya da merkeze gitmesinin önüne geçecek önemli bir merkez olacak” dedi.